Продължават АМ "Хемус " от Белокопитово до Търговище

Лиляна Павлова

"Продължава строителството на АМ"Хемус", обяви добрата новина на празника на Варна регионалният министър Лиляна Павлова. "Довършваме документацията и ще обявим търга за избор на изпълнител за още 16.5 км . Това е от пътен възел Белокопитово при село Буховци в посока Търговище", обясни тя .

Търгът за строителството на магистралата от Ябланица в посока Велико Търново, където отсечката е 10 км, вече върви. Магистралният участък от Белокопитово-Търговище ще включва шест виадукта и един голям пътен възел по протежението на магистралата. Така че можем да продължим с изграждането на тази изключително важна магистрала. Това са безспорните участъци. Вече върви процедура за избор на изпълнител за препроектирането на някои участъци-най-вече около разклона Плевен-Ловеч.

Там се намират най-тежките места, като идеята е магистралата да не минава през планини и да не правим тунели, каза още Павлова. По отношение на по-нататъшния ремонт на Аспаруховия мост регионалният министър смята, че след сезона ще се прецени дали да бъде затворено тази година пътното съоръжение според нагласите и очакванията на хората, за да не се повтори недоволството от блокирането му при първия етап на строителните работи.

Оправянето на двете дерета, за да не се повтори трагедията в кв."Аспарухово" при наводненията отпреди 2 години, започва буквално следващите дни,вече е приключено с обжалване на процедурата за изпълнител. За новите отводнителни канали има осигурени близо 10 млн.лева от фонд "Солидарност".

Нека Богородица да закриля града и да няма беди и бедствия, пожела на варненци за празника им регионалният министър.

Коментари

Задължително поле