Продължават проверките на МВР и НАП на пазара в Димитровград

дънки, пазар,

Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград, съобщават от МВР. В акцията участват служители на  ГД “Борба с организираната престъпност“, Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите.

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

От стартиране на засилените проверки до момента са инспектирани 146 търговски обекта, иззети са около 6500 артикула  - дънки, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя. Образувани са 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения – четири  за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат  до пълна инвентаризация на опериращите там търговци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право