Продължава борбата с пожара в Сакар, военни помагат в гасенето

Снимка: Архив

Пламъците унищожиха 2000 декара сухи треви

Пожарът в Сакар все още не е локализиран, съобщиха от областната администрация в Хасково.

Заради падането на температурите през нощта, пожарът временно е утихнал. Сега няма вятър и гасенето е по-ефективно, става ясно от съобщението.

В силно пресечената местност пожарът се гаси основно на ръка. На терен от сутринта работят около 100 човека. Вече е пристигнала тежката верижна машина от РДБПЗН Бургас, която ще прави просеки и ще разширява пътища, за да пресече разпространението на огъня.

Военните от формирование 52 740 в Хасково също се включват в гасенето на пожара между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник.

Пламъците обхванаха терени в две общини, затова и доброволните формирования на Свиленград и Тополовград се включват днес в работата по овладяване на пожара. През цялата нощ там са работили 5 противопожарни екипа и 3 екипа от Държавното горско стопанство със съответната техника.

От вчера на обяд до тази сутрин пламъците унищожиха 2000 декара сухи треви, нискостеблена растителност и лесонепригодни площи. Няма преки загуби за селските стопани, няма имуществени загуби. Пожарът е далече от селата и няма застрашени хора.

Коментари

Задължително поле