Продължава издирването на изгубилия се 40-годишен мъж в Стара планина

Продължава издирването на изгубилия се 40-годишен мъж в Стара планина. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. От спасителната служба коментираха, че до момента няма положително развитие на издирвателните дейности.

Армията и полицията да се включат в издирването е разпоредил премиерът Бойко Борисов, след като е говорил с жената на изчезналия, съобщи БНТ.

„Преглеждаме южната страна, групи излязоха от северната страна на планината да погледнат. В момента планински спасители се качват към хижа „Васил Левски“ за обстойно претърсване на подстъпите“, обясниха от ПСС. Издирвателните действия ще продължат и през утрешния ден.

Издирваният мъж е 40-годишният Тодор В. от Русе, когото близките и приятелите му чули за последно по мобилния телефон в понеделник вечерта. Тогава опитният планинар, който бил як, здрав, трениран и добре екипиран мъж на средна възраст, им се обадил от района на връх "Жълтец" над хижа "Васил Левски" и казал, че се е запътил към връх "Ботев".

Аверите на Тодор знаели, че той си пада по екстремни изживявания, обича да спи в палатка при минусови температури и да преодолява големи денивелации при зимни и снежни условия. Но се притеснили, след като загубили връзка с него повече от 16 часа. Един от тях подал сигнал във вторник в 14.10 часа в Планинската спасителна служба към БЧК, откъдето веднага стартирали издирването на изчезналия в Балкана над Карлово турист.

До момента русенецът все още не е локализиран, като се предполага, че може да е тръгнал по пътеки, където мобилните телефони нямат обхват. В сряда времето във високите части на Стара планина бе слънчево, но въпреки това температурите бяха изключително ниски и под минус 10 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България