Продължава издирването на началника на КАТ в Казанлък

Автомобилът и служебното му оръжие са обявени за издирване

Продължава издирването на безследно изчезналия началник на КАТ в Казанлък. 44-годишният Тодор Николов от с. Бузовград е в неизвестност от следобедните часове на 12 декември, по информация на сестра му и зет му, с които живее на един адрес. Липсва личният му автомобил „Мерцедес”, служебното му оръжие пистолет „Макаров”, а мобилните му телефони са изключени. това съобщи на брифинг рано сутринта директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

„Силно се надявам, че Тодор Николов не е станал жертва на престъпление. Появиха се в някои от медии информация за евентуална връзка между случая със задържания полицай от Районно управление – Казанлък и изчезването на началника на КАТ. Искам да кажа категорично, че такава връзка не намирам, тъй като колегите от вътрешна сигурност работеха по документиране на престъпление за унищожаване и увреждане на имущество, а не за корупционно престъпление” – коментира старши комисар Хаджиев.

Обходени са всички маршрути, за които има данни, че Тодор Николов може да посети. Според информация на началника на РУ – Казанлък главен инспектор Стойчо Крачолов, началникът на КАТ споделил преди две седмици, че има сърдечни проблеми и му предстоят по-сериозни прегледи и евентуално лечение.

Колегите на Тодор Николов го описват като много добър, спокоен човек, който се ползва с авторитет и уважение. Работи в системата на МВР от 2005 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право