Продължава проучването за развитието на община Търговище през следващия програмен период

160 граждани са участвали до момента в проучването за разработването на новия План за интегрирано развитие на община Търговище. 
Допитването продължава до 25 ноември, припомнят от местната администрация. Всички желаещи могат да попълнят анкета, в която да посочат най-съществените проблеми на територията на града и селата от общината и какви да са приоритетите за развитие през периода 2021-2021 г. 
Според междинните данни, обобщени от анкетите на участвалите досега граждани, 52% са заявили, че през следващите години трябва да се наблегне на обновяването на тротоарните настилки. Според 49% е необходимо благоустрояване в междублоковите пространства, а според 46% - обновяване на уличната мрежа. 
Икономическият растеж трябва да е основният приоритет за развитие според 75% от анкетираните. 65%  смятат, че най-важно е обновяването на средата за живот, а 38% -  опазването на околната среда. 
От Община Търговище припомнят, че Планът е най-важният документ, който ще определя целите за развитие през следващия програмен период. В него ще са записани и всички проектни идеи, които могат да бъдат реализирани. 
Повече информация за анкетите може да се получи на сайта на администрацията.  Разпечатани и готови за попълване бланки има в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Те могат да бъдат предадени на място.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони