Продължава разглеждането на делото за опожарените тютюневите складове в Плодвид

Снимка: Пресцентър на прокуратурата Тютюневи складове, Пловдив

В Районния съд в Пловдив днес продължава разглеждането на делото за опожаряването на тютюневите складове, предаде БНР. Щетите се изчисляват на близо 12 милиона лева. Единственият обвиняем е  бездомникът Любомир Данчев.

През декември делото беше отложено, заради неявяване на свидетели. Тогава в съдебната зала бяха изслушани специалисти от Академията на МВР и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, изготвили пожаротехническата експертиза.

Те потвърдиха, че огънят е тръгнал от помещението на 4-тия етаж, което Данчев е обитавал в единия от складовете. След това пламъците са обхванали останалите три постройки. Специалистите подчертаха, че е възможно три часа да делят началото на пожара от хвърлянето на недобре загасена цигара в пластмасов кош.

Според обвинението, 45-годишният мъж е направил точно това, след което е напуснал сградата. Той не се смята за виновен. Обвинението срещу него беше променено от умишлен палеж в действие по непредпазливост.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.