Проектиране и изграждане на животновъдни ферми промотират на "Агра 2017"

Подемът на агробизнеса в нови сектори, които ускоряват развитието, ще бъде показан по време на Международната селскостопанска изложба "Агра 2017" от 22 до 26 февруари на панаира в Пловдив, обещават организаторите й. Наред с традиционните шампиони по ръст като производството на зърно и маслодайни култури, според статистиката сериозен подем отбелязват животновъдството, отглеждането на зеленчуци и памук.

14pl4007-panair-agra5

Положителната тенденция се потвърждава и от повишеното предлагане на техника и оборудване за тези браншове на изложението "Агра". На него за първи път ще бъде промотирано проектиране и изграждане на животновъдни ферми - нов сегмент в строителството у нас. Вносители от Гърция пък ще покажат комбайни за памук и модерни оранжерии.

14pl4007-panair-agra3

Те са част от изложителите, дебютиращи на "Агра", на която се завръщат и фирми, които отсъстваха през последните 2-3 години. Около 70% от участниците в "Агра 2016" сега наемат по-големи площи за експозициите си. "Това е знак, че се готвят да пуснат на пазара нови изделия и искат да ги презентират на най-големия форум на селското стопанство в Югоизточна Европа", коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на "Международен панаир Пловдив".

14pl4007-panair-agra2

За силния интерес говори и фактът, че фирмите са с 25% повече, а ангажираните площи - с 18%, в сравнение със същия период на миналата година, когато се подготвяше "Агра 2016".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България