Началникът на Пътната полиция в Казанлък е намерен прострелян

Вижте новата банкнота от 100 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)

В квадратите на „Кръгло време”

Поставят новите ограничители по трамвайното трасе на „Графа“

Ивелина Василева: Глобите за замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини

Министър Петкова: „Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса за търговия с природен газ в България

Евростат: 60% от младите жени и 80% младите мъже у нас живеят с родителите си

Любител на залозите играл с данните на приятелката си и източил картите й Младежът регистрирал профил на името на гаджето си и проиграл 565 лв.

Премиерът се отказва Правителствена да става детска болница Болница "Лозенец" ще премине от МС от МЗ

Новата Национална стратегия за детето е готова, заяви вицепремиерът Марияна Николова

Горски дариха 23 елхи на деца в Шумен

Арестуваха трима наркопласьори в Монтана

Евакуираха ученици от гимназия в Търново след сигнал за пожар Екстремните мерки били предприети след задействана оповестителна система

Хванаха двама пияни да шофират един и същи автомобил

Бойко Борисов: България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна (ВИДЕО) Нов самолет Ф-16 е в значителна степен по-добър самолет от всички останали, заяви премиерът

Проектират новата библиотека на Варна до лятото

Проект за нова сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ ще бъде готов до лятото, след което ще започнат процедурите за избор на изпълнители. Това стана ясно по време на изложба с 11-те наградени проекта, избрани от международния конкурс, организиран от Община Варна. В надпреварата участваха 370 предложения от цял свят.

Изложбата бе открита във фоайето на библиотеката от кмета Иван Портних, Емилия Милкова, директор на библиотеката, и Тодор Балабанов – председател на ОбС. Поздравителен адрес бе изпратен от Емил Радев, евродепутат и посланик на библиотеките по света.На събитието присъстваха и представители на Architects for urbanity – холандски екип, който спечели проекта.

„Вярвам, че колегите от холандското студио, които спечелиха първото място, ще предадат бързо проекта, за да можем да започнем строителството през 2018 г. В историята на града ни има събития, в които чуждестранни творци с помощта на варненци създават знакови обекти. Например- Морската градина, дело на чешкия паркостроител Антон Новак! Затова сме европейски град, в който традиции и новаторство вървят ръка за ръка“, каза кметът.

Договорът за проектиране е за около 600 000 лв., а индикативната стойност за цялостното изграждане на сградата е около 30 млн. лв. Общината проучва различни възможности за осигуряване на финансирането. Новата библиотека във Варна ще бъде първата в страната от 30 г. насам.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.