Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България Настояваме да се постави въпросът за обезщетението на тракийските бежанци

Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след Брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

20 българи са пострадали при катастрофа на туристически автобус в Египет

Стопанска постройка и фураж изгоряха след запалване на сухи треви

Проекти за 400 000 лв. са реализирани в населените места в община Велико Търново

35 проекта на стойност над 400 000 лева са реализирани през 2016 г. в населените места, които се намират в рамките на община Велико Търново. В градчетата Дебелец и Килифарево, както и в 23 села е ремонтирана пътната инфраструктура – улици, тротоари, площади и обществени пространства. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Сградата на кметството в с. Момин сбор претърпя основна реконструкция, а в с. Къпиново е изградена нова детска площадка.

В с. Шереметя две важни за селото улици вече разполагат с нужното отводняване. В Балван кметството и пенсионерският клуб има ново парно. Сградата на кметството в с. Велчево е с нова дограма. В с. Никюп пенсионерският клуб е с нова дограма, електрическа инсталация и вътрешна изолация. Сградата на кметството в селото също е с обновен покрив.

Чрез програма „Местни инициативи” oбщина Велико Търново финансира собствени проекти на кметовете и кметските наместници на 36 населени места извън общинския център. По инициатива на кмета Даниел Панов от 2012 г. досега годишната финансова рамка на програмата непрекъснато се увеличава. През 2012 г. таванът на средствата бе 160 000 лева, а през 2016 г. рамката надхвърли 400 000 лева.

Извън програма „Местни инициативи” над 320 000 лева са вложени по инвестиционната програма на oбщина Велико Търново за дейности по инфраструктурата в населените места. Още 60 000 лева са отпуснати за ремонти по сградите на 19 кметства. С 25 000 лева бе изграден водосток на пътя към с. Големани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.