Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Проекти за 400 000 лв. са реализирани в населените места в община Велико Търново

35 проекта на стойност над 400 000 лева са реализирани през 2016 г. в населените места, които се намират в рамките на община Велико Търново. В градчетата Дебелец и Килифарево, както и в 23 села е ремонтирана пътната инфраструктура – улици, тротоари, площади и обществени пространства. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Сградата на кметството в с. Момин сбор претърпя основна реконструкция, а в с. Къпиново е изградена нова детска площадка.

В с. Шереметя две важни за селото улици вече разполагат с нужното отводняване. В Балван кметството и пенсионерският клуб има ново парно. Сградата на кметството в с. Велчево е с нова дограма. В с. Никюп пенсионерският клуб е с нова дограма, електрическа инсталация и вътрешна изолация. Сградата на кметството в селото също е с обновен покрив.

Чрез програма „Местни инициативи” oбщина Велико Търново финансира собствени проекти на кметовете и кметските наместници на 36 населени места извън общинския център. По инициатива на кмета Даниел Панов от 2012 г. досега годишната финансова рамка на програмата непрекъснато се увеличава. През 2012 г. таванът на средствата бе 160 000 лева, а през 2016 г. рамката надхвърли 400 000 лева.

Извън програма „Местни инициативи” над 320 000 лева са вложени по инвестиционната програма на oбщина Велико Търново за дейности по инфраструктурата в населените места. Още 60 000 лева са отпуснати за ремонти по сградите на 19 кметства. С 25 000 лева бе изграден водосток на пътя към с. Големани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.