Младо момче заби нож в гърба 25-годишен мъж след скандал край Търговище

Цвета Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители "Не се съмнявам в качеството на тяхната работа“, коментира председателят на НС

Мъж, жена и дете пострадаха при катастрофа в Търново

Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт, спаси трима болни с органите си Това е втора донорска ситуация тази година в областната болница във Велико Търново

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Сергей Станишев за резолюцията на ЕП: България има нов инструмент за натиск за Шенген

Ето как българските евродепутати коментираха ужаса в Страсбург

Защо не трябва да се пита „Колежке, може ли за минутка-две“?

Инж. Светослав Глосов, АПИ: Мантинелата край Своге издържа на скорост 140 км/ч

Проектът „Усети града“ се пренася от Пловдив във Варна

Снимки: Николай Спасов

Проектът „Усети града” се пренася от Пловдив във Варна, където от 28 септември до 3 октомври ще се проведе работилница за обучение на водачи по интерактивен културен маршрут.

В морската столица възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще обучават младежи на възраст между 15 и 35 години в сетивно представяне на културно наследство чрез създадено и утвърдено вече ноу, а събитието ще приключи с откриване на сетивна изложба, която ще гостува и в града под тепетата.

По време на работилницата във Варна, организирана от Асоциацията за култура, етнология и антропология „Медиатор”, ще се случат 4 интерпретативни сетивни лаборатории – тактилна, аудиовизуална, обонятелна и вербална. Участниците ще се докоснат до света на незрящите и техните затруднения; ще дискутират начините на достъп до градското културно наследство и ще получат умения и знания, с които да се включат в публично значими решения и граждански инициативи от социален характер.

Желаещите да станат част от проекта „Усети града”, трябва да попълнят до 18 септември онлайн форма за регистрация, съобщиха организаторите на инициативата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.