Проектът „Усети града“ се пренася от Пловдив във Варна

Снимки: Николай Спасов

Проектът „Усети града” се пренася от Пловдив във Варна, където от 28 септември до 3 октомври ще се проведе работилница за обучение на водачи по интерактивен културен маршрут.

В морската столица възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще обучават младежи на възраст между 15 и 35 години в сетивно представяне на културно наследство чрез създадено и утвърдено вече ноу, а събитието ще приключи с откриване на сетивна изложба, която ще гостува и в града под тепетата.

По време на работилницата във Варна, организирана от Асоциацията за култура, етнология и антропология „Медиатор”, ще се случат 4 интерпретативни сетивни лаборатории – тактилна, аудиовизуална, обонятелна и вербална. Участниците ще се докоснат до света на незрящите и техните затруднения; ще дискутират начините на достъп до градското културно наследство и ще получат умения и знания, с които да се включат в публично значими решения и граждански инициативи от социален характер.

Желаещите да станат част от проекта „Усети града”, трябва да попълнят до 18 септември онлайн форма за регистрация, съобщиха организаторите на инициативата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.