Проект за екостроителство с приз за най-добра cleantech бизнес идея

Проект за екологично чисто строителство зае първото място на финала на най-мащабното в света състезание за cleantech бизнес идеи - ClimateLaunchpad 2016, което се проведе на 12 юли. На второ място се класира платформа за офсет на вредни въглеродни емисии, а на трето - научна разработка в сферата на биоземеделието.

От 26 кандидатури бяха избрани 10 екипа, които на финала представиха в рамките на 5 минути своята бизнес идея пред жури експерти от публичния сектор, предприемаческите и научните среди. Финалистите в Топ 3 ще имат възможността да представят България в началото на октомври по време на европейските финали на ClimateLaunchpad 2016 в Талин, Естония. Там те ще се борят за една от трите парични награди - €10 000, €5000 или €2500, както и за симпатиите на жури и публика, за да получат директна покана за приемане в Climate-KIC Accelerator.

В тазгодишното издание на ClimateLaunchpad участваха 30 европейски държави. За поредна година Cleantech Bulgaria организира провеждането на ClimateLaunchpad у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес