Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Проект за интеграция на ромите по българо-швейцарската програма стартира в Пловдив

Община Пловдив и Федералният съвет на Швейцария подписаха споразумение за изпълнение на проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ на обща стойност 1 077 495 лв. Проектът е по Програмата за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи на Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Целта му да повиши образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи, живеещи на територията на квартал „Столипиново“ и в Пловдив и в Куклен. Като част от проектните дейности е планирано строителството на Здравен център към ДКЦ „Изток“ с 5 медицински кабинета и изграждането на Образователен център в двора на училищата „Найден Геров“ и „Кирил Нектариев“ в Столипиново. В сградата на Образователния център ще се провеждат извънкласни дейности, имащи за цел намаляване на броя на отпадащите ученици от малцинствен произход. Новоизградените медицински кабинети към ДКЦ „Изток“ пък ще бъдат оборудвани със съвременна диагностична апаратура и в тях ще работят специалисти по обща медицина, педиатрия, акушерство и гинекология.

Проектът ще финансира и инфраструктурни дейности по облагородяване на дворното пространство и изграждане на 2 площадки на територията на детска градина „Лилия“ в Столипиново. Здравната и образователна интеграция на ромите в Столипиново и Куклен ще се подпомага от трима здравни и трима образователни медиатора.

Община Пловдив ще осигури съфинансиране по проекта в размер на 43 633 лв., което е 10% от общата сума, предвидена за инфраструктурни дейности. Партньори на Община Пловдив по проекта са фондация „Инди Рома 1997“ и фондация „Пловдив 2019“. Предвижда се дейностите по проекта да приключат до 30 април 2019 г. Преди подписването на споразумението в Пловдив бе председателката на швейцарския парламент Криста Марквалдер, която се срещна с кмета Иван Тотев и посети главните обекти на интервенция по проекта в Столипиново.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Герб, спрете да харчите парите на работещите българи за паразитиращите ваши избиратели! Не искаме с наши пари да захранвате вашите единствени избиратели, които съвсем явно толерирате и защитавате от преследване на закона!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.