Горски педагози ще участват в конгрес в Рига

Спипаха инспектор от БАБХ – Пловдив с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички сирене и кашкавал

Победителите делят награден фонд от 6800 лева

Бразилецът в „Ботев“ (Пд) най-резултатен в Европа

Никола Груевски няма да бъде екстрадиран в Северна Македония

ЕК: Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби с мигранти

Талант, красота и музикални импровизации „В полите на Витоша”

Арестуваха сериен домашен обирджия Часове след обир в Горна Оряховица наел жилище в Шумен

Редят номинациите за кмет и общински съветници в БСП в Търново

Принц Уилям не се притеснява, ако някое от децата му се окаже гей

И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Намереният мъртъв мъж в Пловдив убит от жена си, арестуваха я 47-годишната пловдивчанка го намушкала в корема след скандал, опитала да прикрие следите

Индийски самолет кацна извънредно на летище в Лондон заради бомбена заплаха

Момчето, което се удави в Дунав, показало ден по-рано клип на майка си как скача в реката

Здравко Здравков: Най-вероятно временно ще бъда председател на Столичния строителен надзор

Проект на МРРБ повишава капацитета на заинтересовани страни в отрасъл ВиК

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпълнява проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Целта на проекта е развитие и надграждане на институционалният капацитет в отрасъл ВиК, постигането на ефективност и по-добро управление на инфраструктурата и предоставяне на по-качествени услуги. Целева група по проекта са ВиК оператори, Асоциации по ВиК и представители на МРРБ.

По проекта е предвидено организирането на шест тематични семинари, касаещи: Предоставяне на ВиК услуги – приложима нормативна уредба, бизнес планиране, ценообразуване; Преоценка на публични ВиК активи; Качество на питейната вода и постигане на съответствие с приложимото българско и европейско законодателство; Осигуряване на съответствие с Директива на съвета от 21 май 1991 година за пречистването на градските отпадъчни води (91/271/ЕИО) и избягване на прекомерни разходи при изграждане, поддържане и стопанисване на канализационна инфраструктура и съоръжения за пречистване на отпадъчни води; Финансови инструменти за развитие на ВиК инфраструктурата; Промени в климата и влиянието им върху ВиК услугите. Приложимост и необходими мерки.

Целевите групи по проекта ще преминат през обучения по следните 8 теми: Ключови компетентности – ефективно управление на хората и времето и ефективно лидерство; етика, социални отношения, ефективни преговори и управление на риска; Приложима правна рамка във водния сектор и екологично законодателство в областта на околната среда (Закон за водите, Закон за опазване на околната среда, Оценка за въздействие върху околната среда и приложимата нормативна уредба), Закон за обществените поръчки и прилагането му; Контрол и мониторинг на договорите между асоциациите по ВиК и ВиК операторите. Договорни показатели за качество. Бизнес планиране. Регулаторни показатели за качество. Ценообразуване; Инвестиционен процес.

Проектиране и строителство на ВиК инфраструктура в съответствие със Закон за устройство на територията. Изпълнение на договори по FIDIC; Управление на проекти; Финансово и счетоводно управление на ВиК услугите в отрасъл ВиК. Осчетоводяване на публичните активи, прилагане на международни счетоводни стандарти; Планиране развитието на ВиК инфраструктурата. Регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация. Регионални прединвестиционни проучвания за ВиК; Функциониране на ВиК системите и съоръженията. Инженерни предизвикателства пред отрасъл ВиК.

––––––– www.eufunds.bg ––––––––

Проект: „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.