Прозрачно студено русо или неон в косите

Койна Снимки Темелко Темелков

Подчертаната индивидуалност дава възможност на жената да преоткрие себе си

Коса с къса или средна дължина.

А цветът да е прозрачно студено русо с контрастен тъмен корен. Други варианти при боядисването са медно, отново студено, и не на последно място - неоново (което може да е синьо, цикламено, зелено, лилаво, жълто).

Това са модните тенденции при прическите и цветовете за 2017 година, съобщи за “Труд” Мария Ненова, световна шампионка по фризьорство и многократен шампион на България (за титлите й - виж по-долу).

Последният проект на Ненова, който е вдъхновен именно от настъпващата пролет и последните тенденции, се нарича “Моите приятели са модели” (MY friends are MODELS). А резултатът от него е преобразяването на пет красиви българки, с които фризьорката е приятелка, като една от тях е изключителната актриса Койна Русева. “Когато бях на 9 години, с огромно вдъхновение и отдаденост разкрасявах куклите си. Днес, 30 години по-късно, същият плам и творчество влагам в разкрасяването на българите, които идват при мен в салоните за красота, които ръководя”, разказа пред “Труд” Мария Ненова. Тя е категорична, че умело подчертаната индивидуалност на всяка една визия дава възможност на жената да преоткрие себе си и да изглежда различно и впечатляващо. “С този аргумент предложих на 5 дами да влязат в ролята на модели, които представят себе си в три различни облика. Три различни стайлинга, които ги карат да се радват, забавляват и оставят отпечатък в личния дневник за красота”, добави Ненова.

Моделите на стилистката освен Койна Русева са Мария Илиева (гримьор), Теодора Темелкова (кастинг директор), Таня Георгиева (инструктор в спортна зала), Зората Русинова (организатор на специални събития). Те застават пред обектива на фотографа Темелко Темелков, който улавя всеки детайл от разкрасяването. А всяка една от читателките пък може да открие търсената от нея нова визия за пролетта.

Влюбена във фризьорството по наследство

Мария Ненова се влюбва във фризьорството още в детството си, наблюдавайки майсторските умения на своята майка Венета Игнатова, която днес е президент на Haute Coiffure Francaise -България. Просто казано, това е сдружението “Френска висша мода във фризьорството - секция България”. Ненова е подчинила цялостната си концепция за постигане на уникални резултати на високите си професионални умения, фантазия и креативност. Подходът й в работата е деликатно съобразен с индивидуалността на личността и вътрешния усет към естетическо излъчване за цялостна модна визия.

Ненова е шампионка на България в категория “Дамско фризьорство” за 2001, 2002, 2003 г., тя е европейска вицешампионка в категория “Цвят” през 2003 г. във Франция. Многократно награждавана е на авторитетните международни конкурси на Световната организация по фризьорство като през 2002 и 2003 г. на “Прет-а-порте фризура пролет-лято София” печели първо място за дневна и вечерна прическа; през 2002 г. на международния конкурс в Щутгарт е класирана на първо място за дневна прическа и на второ място за вечерна прическа; през 2003 г. на състезанията за Европейската купа в Страсбург е на второ място за дневна прическа и на пето - за вечерна прическа.

Ненова е автор на книгата “Силата на цвета - 61 техники за стил в косата”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл