Упорита кашлица и постоянна хрема ни мъчат този сезон

Две момчета на 16 и 18 години са с опасност за живота след катастрофата край село Дибич

Менда Стоянова: Изненадана съм, че Сидеров иска оставката на Каракачанов

Прибират се военнослужещите и техниката от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“

Началникът на президентския кабинет Иво Христов: Готовността на Радев за разговор с Борисов не е покана за среща

Вижте как върви изграждането на третия лъч на метрото в София (ВИДЕО)

Грънчари ще мерят сили в Майсторската надпревара Съревнованието ще е през 2019 година

Полицаи и миряни почетоха жертвите от катастрофи

Отредиха обезщетение от 120 000 лева на пострадал при катастрофа в Търновско Друга жертва на ПТП ще получи от застрахователите 9000 лева

Заупокойна молититва в памет на жертвите на пътя отслужиха в „Св. Александър Невски“ (СНИМКИ)

С 15 машини и 870 т пясък и сол Монтана среща зимата

Прокуратурата протестира оневиняване на търновец, лихварствал в продължение на 12 години Георги П.С. дал заеми с лихви на 17 лица за 109 500 лева

Фандъкова разпореди да се създаде необходимата организация за снегопочистване

Апаши нападнаха гард с торба пари в Монтана Охранителят даде отпор и спаси оборота, има заподозрян

Откриха труп на общински служител от Петрич, изчезнал преди 10 дни

Производителите вдигнаха цените Поскъпването при електроенергията, парното и газа е с 9,9% за година, а в преработващата промишленост - с 4,5%

Производителите са повишили цените за пети пореден месец, показа националната статистика. През ноември индексът на цените на производител нараства с 0,6% спрямо октомври, а на годишна база – с 5,7%.
Спрямо ноември 2016 г. при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ повишението е с 9,9%, в преработващата промишленост – с 4,5%, а в добивната – с 3,8%.

В преработващата индустрия по-съществено увеличение на цените се наблюдава при производството на основни метали – с 11,3%, на дървен материал и изделия от него, без мебели – със 7,3%, както и при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон – с 5,1%. Намаление е регистрирано при производството на компютърна техника, електронни и оптични продукти, и при превозните средства, без автомобили – по 2,3%.

На месечна база – спрямо октомври 2017 г. цените се увеличават в преработващата промишленост – с 0,9%, като най-голямо е при тютюневите изделия – с 1,9%, и при обработката на кожи и производството на изделия от обработени кожи без косъм – с 0,8%.

В добивната индустрия е отчетено намаление – с 1,5%, a при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ няма промяна.

Само на вътрешния пазар предприятията са вдигнали цените с 5,8% през ноември спрямо година по-рано. На международния пазар увеличението е с 5,7%, като в преработващата промишленост ръстът е с 6,1%. Поскъпване има при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон – с 13,8%, и при това на основни метали – с 12,3%.

##########

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.