На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Производителят на „Нутела“: Няма да махнем палмовото масло

Индустрията за производство на палмово масло, която възлиза на 44 млрд. долара, намери неочакван
съюзник в хранителния сектор на Европа, след като се оказа под прицела на европейските регулатори, които обявиха суровината за увеличаваща риска от рак: производителят на „Нутела“.

Италианската компания „Ферреро“ се обяви публично в защита на палмовото масло, което други нейни конкуренти в страната бойкотират и дори стартира рекламна кампания, за да увери потребителите в безопасността на нейния течен шоколад. Лакомството съставлява половината от производството на „Ферреро“.

Въпросът за потенциалните рискове идва точно в момент, в който европейските власти се опитват да наложат натиск върху индустрията с палмово масло и да я убедят да категоризира някои хранителни мазнини и масла като канцерогенни.

Италианската сладкарската фирма, обаче, настоява, че съставката в „Нутела” не вреди на здравето. Пред „Ройтерс“ компанията посочва, че ако сменят палмовото олио със слънчогледово ще се промени вкуса на един от най-обичаните продукти в Италия и това ще повлияе на популярността му на пазара.

Европейският орган за безопасност на храните обяви палмово масло за потенциално канцерогенно вещество през май 2016 г. Дали потребителите трябва да спрат изцяло консумацията му, ще стане ясно по-късно тази година. Въпреки това се очаква, че органът ще го забрани. Световната здравна организация към ООН и Агрикултурната организация също предупредиха потребителите за палмово масло и подкрепиха мерките на ЕОБХ за премахването му от съдържанието на храните.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Италианската сладкарската фирма, обаче, настоява, че съставката в „Нутела” не вреди на здравето.“ Какво е процентното съдържание на палмовото масло в „Нутела“-та? От там трябва да се тръгне. Защото дозата определя лекарството и отровата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.