Производител на марули засял и марихуана (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимка: Архив

Производител на зеленчуци в землището на шуменското село Троица отглеждал и марихуана между пипер, домати и салати. Криминалисти от РУ-Велики Преслав са разкрили две оранжерии с огромно количество канабисови растения в местността „Паметниците“.

Иззети са 27 кг сухи стебла и съцветия, изкоренени са и 551 растения в различен стадий на растеж, съобщи ст.комисар Ялчън Расим, шеф на ОДМВР-Шумен. За наркооранжериите е привлечен като обвиняем Венелин Вълчанов/49г./, известен като Венко-Кашата. Той ще отговаря за държане на канабис с цел разпространение, както и за засяване и отглеждане, каза окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. В момента Венко е със 72-часов арест, ще бъде внесено искане и за постоянна мярка задържане под стража.

https://www.youtube.com/watch?v=bvvKvvzmrEg

Оранжериите със забранена растителност били открити в понеделник след като дни по-рано при обход на селата криминалисти от Полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана. Той идвал откъм оранжериите край главния път Силистра- Шумен-Ямбол в участъка от Шумен-Велики Преслав до село Хан Крум. Започнало наблюдение на района и към 9,30 ч. във вторник в имота влязъл зеленчукопроизводителят Венко.

В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения. Парниците били с поливна система и от тях са иззети 551 растения, ръсени със син камък. При претърсване във фургон, пригоден за сушилня, са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла, а още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг.

Предприето е претърсване и в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от местния жител Иван И./43г./. Открити са 339 боеприпаси - повечето патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били 9-милиметрови, а 20 за нарезно. Всички незаконно притежавани, за което собственикът им ще отговаря. Изяснено е, че Иван има сключен дългогодишен договор от 2000 до 2050 г. за аренда на общинските терени, където били оранжериите, а Венко-Кашата има договор за ползване на имота с арендатора.

trsh0811-3Венко е осъждан четири пъти за нанесена телесна повреда, за кражба, за управление на кола в срок на административно наказание, а през 2017 г. е съден за шофиране в нетрезво състояние. Иван е с наложена пробация през 2014 г. за съставяне на неистински официални документи.

По информация на ст.комисар Расим тази година има ръст с над 40% на наркопрестъпленията в Шуменско. През цялата 2017 г. са разплетени 56 случая, а т.г. те са 79.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право