Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж за опит за убийство в Асеновград

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишния Ремзи Ф. за опит за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ремзи Ф. и семейството му живеели в къща в гр. Асеновград. Те давали единия етаж под наем.

Там от юли 2015 г. до края на октомври 2015 г. живеело семейството на пострадалия П.Г., на 43 г. По време на престоя в квартирата наемателите направили ремонт, като не поискали за това пари от наемодателите.

След като напуснали квартирата от семейството на обвиняемия Ремзи Ф. често търсели майката на пострадалия П.Г., като настоявали да си платят сметките за ток и вода. Жената обяснявала, че ще сторят това, когато сметките бъдат изготвени.

Въпреки това обвиняемият Ремзи Ф. решил лично да поиска парите от пострадалия П.Г. На 6 ноември 2015 г. обвиняемият Ремзи Ф. отишъл до новата квартира на П.Г. в гр. Асеновград и му казал да си плати сметките за ток и вода. П.Г. обяснил, че ще направи това, когато бъдат готови. Обвиняемият се ядосал и заявил, че ще се саморазправи с него с думите „Ти ще умреш“.

След това ударил П.Г.с юмрук и го намушкал с нож в областта на корема. Пострадалият бил приет в болницата, опериран по спешност и останал дълго за лечение. По делото са разпитани свидетели, назначени са експертизи и др. Обвиняемият Ремзи Ф. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото наказание за извършеното от обвиняемия деяние е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България