Наркомани обраха дарения за болно дете

Снимка: Архив

Бургазлиите Доника Попова /25г./ и Петко Великов /37г./, които бяха заснети от видеокамера в търговски обект как крадат 500 лева от касичка с дарения за болно дете, застанаха пред съда във вторник. Те бяха заловени от полицията в апартамент на свой приятел, където се укривали, след като собственикът на магазина пуснал скандалното видео в интернет. На него било запечатано че Доника отмъква парите, а Петко я "охранява" и чака на входа. Кутията с даренията била поставена в магазин в комплекс “Славейков“. На нея имало и снимка на детето, което се нуждаело от дългосрочно лечение.

Задържаните малко по- късно след дянието Доника и Петко са познати на полицията, тъй като преди да посегнат на сумата за детето, извършвали много други кражби от магазини в града. По предварителни данни, двамата били двойка, употребявали наркотични вещества.

Петко, който е с 12 присъди за кражби и е лежал в затвора два пъти, помоли магистратите да го пуснат и да не му налагат мярка постоянно задържане. Той каза, че майка му била с онкозаболяване и трябва да се грижи за нея. Освен това подчерта, че не е участвал пряко в извършването на кражбата. Защитата на Доника пък се опита да намали вината и, като обяви, че е самотна майка с три годишно дете, за което се грижи сама.

В крайна сметка магистратите от Окръжния съд в Бургас оставиха  за постоянно зад решетките Петко, а за Доника постановиха мярка подписка, за да се грижи за детето си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право