Прокуратурата внесе протест срещу решението на съда по делото срещу 11-те цигани, нападнали деца гребци

Районна прокуратура-Асеновград внесе протест срещу съдебния акт на местния Районен съд, с който е върнато делото спрямо 11-те цигани, извършили хулигански действия в района на язовир „40-те извора“ и МБАЛ „Асеновград” на 26 юни 2017 г.

Протестът е внесен в законовия срок, като от Районната прокуратура - Асеновград считат, че в хода на досъдебното производство и при изготвяне на обвинителния акт не са били допуснати нарушения  на процесуалните правила. Поради тази причина държавното обвинение предлага да се отмени горепосоченото разпореждане, според което са допуснати процесуални нарушения, и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане. 

Протестът е внесен чрез Районен съд-Асеновград до Окръжен съд-Пловдив. По това дело са повдигнати обвинения на 11 цигани от ромската махала „Лозница” за извършено хулиганство с особена дързост и цинизъм, отправяне на закани с убийство и нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди на деца спортисти, техните родители и треньори от клуба по кану-каяк „Асеновец”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право