Пловдивски фермер отглежда най-скъпата ябълка в света – струва 100 000 евро

Доживотни присъди за български трафиканти в Унгария за камиона-ковчег, в който загинаха 71 мигранти

Спипаха измамник, харчил пари от сметката на болно дете в Плевенско

Изписват третия пострадал парашутист в учението на НАТО край Пловдив

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за кмета на Костенец

Възрастен мъж се хвърли от висок етаж на болница в Пловдив

Румен Петков се срещна с посланика на Сирия

Брадли и Ирина са готови да се срещат с други хора

Затруднено движение в тунел „Топли дол“ на „Хемус“ заради проверка на осветителните тела

Пожарникари извадиха тричленно семейство от аварирал асансьор в Горна Оряховица Техническа неизправност изпепели кола в Свищов

Млад талант пробива на музикалната сцена Йордан Марков избрал българската консерватория пред московската

Белият дом: Западните Балкани продължават да са заплаха за САЩ

Децата на Майкъл Джексън носят праха му в огърлици

Менда Стоянова: Няма опасност пари със спорен произход да влизат в партиите

Красимир Вълчев: Увеличава се броят на учениците, които не могат да интерпретират текст Няма да има нито един ощетен заради спорният текст на матурата, увери министърът на образованието

Прокуратурата внесе два обвинителни акта в съда срещу кмета на Белово

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда два обвинителни акта срещу кмета на Община Белово Костадин Варев.

Първото дело е срещу кмета и началника на общинска служба „Земеделие” в град Септември Анета Кечева , като обвинението срещу Костадин Варев е по 3 пункта – два от тях са за престъпление по служба по чл. 282 ал. 2 от Наказателния кодекс, а третото е по чл. 219 ал. 4 от Наказателния кодекс за умишлена безстопанственост. Анета Кечева пък е предадена на съд за престъпление по служба – престъпление по чл. 282 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Периодът на извършване на престъпленията са от април до декември 2014 година, като едно от тях е извършено в съучастие между Варев и Кечева, която е нарушила служебните си задължения при сформиране на състава на комисия по чл.78а ал. 2 от Правилник за прилагане на Закона за собствеността и ползване на земеделските земи. Анета Кечева е издала три броя заповеди относно извършване проверка на място за установяване на начин на трайно ползване на имоти в землището на град Белово и селата Мененкьово, Момина Клисура, Габровица и Сестримо в Община Белово.

Впоследствие двамата обвиняеми са съставили 5 констативни протоколи , в които са отразили неверни начини на трайно ползване на земи – вместо пасища и мери са ги вписали като изоставени или затревени ниви. Последвала е продажба на земи в огромни размери. Общинските земи са продадени на две фирми – „Българско земеделско производство“ ООД – София и „Навигатор-5“ ЕООД – град Вълчи дол. Сумите от продажби на земите в размер на 2 291 929 лева са изразходвани за ремонт на 64 обекти в общината, като за 151 000 лева не може да се установи къде е вложена въпросната сума. В тази връзка е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост на Костадин Варев.

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда и обвинителен акт срещу Костадин Варев по още едно дело за безстопанственост, проявена при изваждане на тръби от напорен водопровод, положени преди 30 години в землището на град Белово. По делото е установено, че тръбите са били извадени и продадени за отпадъчно желязо на стойност 75 000 лева, но от тази сума 50 000 лева не били внесени в касата на общината. Действията по изваждане на тръбите са извършени в периода от януари 2013 г до август 2014 г. по договор с фирма, избрана лично и без търг от кмета Костадин Варев. Обвинението спрямо него е по чл. 219 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс – за умишлена безстопанственост за причинена вреда на общината в размер на 50 000 лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.