Прокуратурата в Бургас задържа издирвания британец

Окръжен съд-Бургас

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа британския поданик Оуен У. Той е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съд в град Лийдс, Великобритания, за извършване въоръжени обири на автосервиз, разположен на територията на същия град. Оуен У. е задържан в Бургас, като лицето няма постоянен адрес в България.

Процедурата по задържането му, което е искано с ЕЗА изисква в срок до 72 часа Окръжна прокуратура – Бургас да получи от британските власти, необходимите за производството документите.

Предстои, след получаване на същите, Окръжна прокуратурата – Бургас да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „временно задържане под стража“ на лицето, чието предаване се иска.

Британецът бе задържан от при проведена специализирана полицейска операция от служители на група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас.

Сигналът за местонахождението на обявения за международно издирване с издадена европейска заповед за арест от властите в Кралство Великобритания 41-годишен английски гражданин постъпил около 11.45 часа на 11-ти март чрез дирекция "Международно оперативно сътрудничество" (ДМОС).

Полицейските служители локализирали мъжа за по-малко от час и в резултат на съвместните действия със служители на ДМОС го задържали около 13.00 часа в близост до Гимназията за изучаване на чужди езици "Васил Левски" в комплекс "Лазур".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право