Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Прокуратурата в Бургас: Приемането на жалби ще се осъществява по нов ред Мярката е взета след наложения ограничен достъп на граждани до Съдебната палата в Бургас

Окръжен съд-Бургас

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура –Бургас съобщават, че приемането на жалби и съдебни книжа от граждани няма да бъде спиран, но ще преминава по нов ред. Мярката е взета след наложения ограничен пропускателен режим до Съдебната палата в Бургас.

Всеки гражданин, желаещ да подаде жалба или да входира съдебни книжа ще продължи да има възможността да го направи лично. За целта гражданите ще трябва да отидат до централния вход на Съдебната палата (ако ще входират книжа в Окръжна и Районна прокуратура – Бургас) и до входа на Апелативен съд и прокуратура (ако ще входират книжа в Апелативна прокуратура – Бургас).

Там е необходимо да съобщят на служител от съдебната охрана, че желаят да подадат жалба или друг документ до съответната прокуратура. Служителят ще насочва гражданите към обособените регистратури на прокуратурите, където ще бъдат приемани жалби и съдебни книжа. Те се намират пред входовете на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас. Важно е да се знае, че съдебната охрана ще допуска единствено жалбоподатели без техни придружители, изключения ще бъдат правени само за граждани със специални потребности.

Припомняме, че съществува възможност да бъдат подавани жалби по електронен път, чрез електронната поща на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас, а адресите могат да бъдат намерени на интернет сайта на съответната прокуратура. Уверяваме гражданите, че деловодната работа в трите прокуратури продължава безпроблемно и книжата им ще бъдат обработвани своевременно.
Приемният ден за граждани от Административните ръководители е отменен на национално ниво. Допускане на външни лица, които не работят в системата на прокуратурата, но имат служебна работа с прокурори и служители, ще става след разрешение от съответния административен ръководител.

Съобщаваме, че представителите на медиите ще продължат да получават информация по дела от обществен интерес по обичайния начин – чрез пресцентъра на прокуратурата или от говорителите на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас. Интервюта с прокурори ще бъдат организирани както до сега – след предварителна договорка с пресцентъра. Подчертаваме, че прокуратурата не е компетентна по осигуряване на достъп на журналисти, оператори или фоторепортери, желаещи да заснемат обвиняеми или подсъдими лица преди или по време на съдебни заседания.

Мерките ще бъдат прилагани до отмяната им от административните ръководители на трите прокуратури.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.