Прокуратурата в Габрово разшири проверката за дом „Хризантема”

По повод новопостъпили сигнали от Маринела Лазарова и Йорданка Георгиева, както и от Дирекция „Социално подпомагане“-Габрово, на 29 януари се проведе съвместна среща между представители на Районната и Окръжната прокуратури, както и на полицията, на която се взе решение за разширяване обхвата на извършваната проверка за скандала в дома „Хризантема”. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор предстои да бъдат проверени действията и на всички длъжностни лица, на които е вменен контрол върху двата Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания на територията на Габрово, чийто ръководител е била Лазарова. Предстои да бъде изяснено извършвани ли са били проверки на място в центровете от съответните длъжностни лица и с каква честота, респективно какви констатации са били направени.

До момента са снети обяснения от служителите в дом „Хризантема“. Установена е самоличността на лицата -служители и деца, които са заснети в предоставения на Районна прокуратура- Габрово видеоматериал.

„Приложени са документи за заеманата длъжност от заснетите служителки, правата и задълженията им, произтичащи от длъжностните им характеристики. Продължава проверка на документацията, свързана със здравословното състояние на децата – потребители на социалната услуга”, уточняват от Апелативната прокуратура в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България