Прокуратурата в Горна Оряховица внесе в съда 5 обвинителни акта срещу двама ало измамници

Районната прокуратура в Горна Оряховица е внесла в съда общо 5 обвинителни акта срещу телефонните измамници Паруш Златев и Златка Димитрова. Те ще отговарят пред Темида за това, че в периода от 20 до 24 февруари 2016 г. в железничарския град при условията на продължавано престъпление след предварителен сговор двамата ощетили възрастни хора с различни суми. Сред потърпевшите са и Димитра Ковачева, Атанаска Георгиева и Вера Митева, които били измамени с общо 100 лв.

Мошениците подлъгали  Димитра Ковачева, че трябва да  закупи ваучери за съученика си Филип, като с това и причинили имотна вреда за сумата от 50 лева. Четири дни по-късно пък се опитали да "ужилят" Атанаска Георгиева като и казали, че следва да заплати сумата от 2500 лв. за колет, съдържащ пари и документи от Атина, изпратен от братовчед и́ Георги. Злосторниците обаче не успели да измъкнат нито лев от горнооряховката.

Същия ден обаче Златка и Паруш попаднали на Вера Митева и я завлекли с 50 лв под предтекст, че трябва да купи ваучери за братовчед си Стойне Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право