Прокуратурата в Горна Оряховица даде на съд трима за пътни престъпления

Районна прокуратура – Горна Оряховица даде на съд трима за нарушения на пътя.

Обвинителен акт е внесен срещу Валентин Д. /на 43 години/ за това, че на 12 април по първокласен път в района на община Стражица, управлявал лек автомобил „Нисан Алмера” в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство до заплащане на дължимата глоба.

Държавното обвинение е внесло обвинителен акт и срещу Юлиян М. /на 47 години/ за това, че на 24 февруари в стражишкото село Асеново е управлявал лек автомобил „Рено Лагуна“ с концентрация на алкохол в кръвта си 1,21 на хиляда, установено по надлежен ред с техническо средство „Дрегер 7510“. Той е осъден за същото деяние преди отново да бъде хванат пиян зад волана.

Съдът одобри постигнато с Районна прокуратура - Горна Оряховица споразумение с което Иван И. /на 60 години /се призна за виновен в това, че на 9 ноември 2015 г. в горнооряховското село Първомайци при управление на лек автомобил «Мерцедес 250 Д» се движил в населеното място с превишена скорост от 96,5 км./ч. и не контролирал непрекъснато управлявания от него автомобил. Така той връхлетял върху движещия се пред него в същата пътна лента лек автомобил „Ситроен Саксо”, управляван от Стефан Г., като по непредпазливост му причинил средна телесна повреда. Деянието е извършено в пияно състояние.

Наложено му е наказание от 9 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и задължителни периодични срещи с пробационен служител.Иван И. е лишен от право да управлява МПС за срок от две години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони