Прокуратурата в Горна Оряховица поиска постоянен арест за извършители на въоръжен грабеж

Районната прокуратура в Горна Оряховица внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“  на четирима извършители на грабеж. С постановление на наблюдаващия прокурор Ивайло Гайдаров като обвиняеми са привлечени  Н.П, Р. И  и  Н. А, а  А. С. като помагач. Четиримата ще отговарят за това, че на 14 октомври в Горна Оряховица,  в съучастие отнели от 44-годишен мъж, чрез удари с ръце в главата и лицето и заплаха с пистолет, два мобилни телефона, мъжка чанта, яке, очила с диоптър, ключове и 300 лева.

Престъпната комбина бе разкрита от криминалисти от Горна Оряховица и Велико Търново само за 4 дни. Прокуратурата  е задържала четиримата за срок от 72 часа до довеждането им пред съда. Обвинението счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицата. Макар и в начален етап на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение,  че те са  извършили престъплението, за което са  обвинени и за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.
Предстои съдът да се произнесе по искането на държавното обвинение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.