Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

МВнР към българите в Италия: Пътувайте само в краен случай в районите, където е установен коронавирус Външно повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5

Само 30% от българите си мият зъбите

Пилот се размаза в „плоската“ Земя Лудия Майк с ракета самоделка искал да обори, че планетата е кълбо

Гигантски поет на безумието 120 години от рождението на Луис Бунюел

Ген. Василев: Одобрявам действията на прокуратурата и МВР, криминалният контингент трябва да бъде притискан

Изкуственият интелект е по-опасен от ядрена война

Владимир Путин обеща нови модерни оръжия на армията и флота на Русия

Медик: Малко вероятно е китаецът в Банско да е починал от коронавирус

Енгин Акюрек хлътна по колежка

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва присвояване на 340 000 лева за ремонт на храм Средствата са обновяването на църквата "Св.Никола" в стражишкото село Царски извор са от еврофондовете

Районната прокуратура в Горна Оряховица наблюдава разследване за присвояване на 340 000 лева от еврофондове за ремонт на църквата „Св.Никола“ в стражишкото село Царски извор. Храмът е бил разрушен от земетресението през 1986 г.

Християнският дом, който е паметник на културата вече над 30 години „плаче“ за реконструкция, но от осигурените пари няма и следа. Проектът е един от първите, които кандидатстват за европари по мярка 322. Бенефициент е църквата в лицето на отец Добрин Добрев и църковното настоятелство. Кандидатстват през 2010 г., а през 2012 г. проектът е одобрен.Предвидените от Фонд „Земеделие“ пари са близо 200 000 евро. Ремонтните дейности започват през 2013 г. като две фирми изпълнителки в консорциум сключват договор с църквата. Наетите работници твърдят, че не са получили хонорарите си.

Досъдебното производство по случая е започнало в края на 2017 г. след като районният прокурор Даниела Харитонова се е самосезирала от журналистически материали. По случая е била образувано преписка в ОД на МВР в началото на 2018 г. Според отчета за миналата година на Районната прокуратура в железничарския град , парите са били отпуснати през 2013 г. и връчени на длъжностно лице за съхранение. Ремонт не е направен, а сумата липсва. По случая все още се работи и се чакат резултатите от назначени експертизи.При такива проекти с европейски пари за ремонт на църкви длъжностното лице обикновено е духовник на отговорен пост.Засега обаче уличен за изчезналите средства няма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.