Прокуратурата в Пазарджик започна разследване срещу местната ТЕЛК

ТЕЛК Пазарджик

Окръжна прокуратура-Пазарджик се самосезира и образува преписка във връзка с излъчено предаване по Нова телевизия на 10 ноември 2019 г., в което са изнесени данни за нарушения при издаване на решения от ТЕЛК към МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от държавното обвинение.

За да се изяснят фактите и обстоятелствата по случая, предстои да бъде изискана медицинска документация, снети обяснения от лекари и медицински работници, както и друг действия, които да установят дали са налице данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс, се казва в информацията.

Проверката ще приключи в най-кратки срокове, уверяват от прокуратура.

Журналистическото разследване стана повод премиерът Борисов да поиска оставката на шефа на пазарджишката болница д-р Васил Вълчев заради съмнения за злоупотреба с пари от здравката каса, при които на здрави пациенти са поставяни ненужни артериални стентове. Стана ясно обаче, че директорът както и председателите на двете ТЕЛК комисии на негово подчинение имат пожизнени решения за трайна инвалидност с висока степен и получават съответните пенсии за инвалидност плюс заплатите си.

Коментари

Задължително поле