Кирил Ананиев: Здравословното хранене при децата е пряко свързано с намаляването на хроничните заболявания при тях

Кметове и жители от Симтлийско запретнаха ръкави, сами си правят навес на храм

Борисов: Президентската институция никога не ме е интересувала След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, казва премиерът в интервю за dir.bg

Глобиха школска лафка за храни с палмово масло

Ким Чен-ун пуска инспектори от САЩ на ядрения си полигон

Външните министри на страните от Г-7 се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия 

Община Добрич ще иска компенсации за домакинствата, останали 3 дни без вода

Очакваните ползи от приемането на еврото в България Ще се повиши доверието в българската икономика, а в резултат от това ще се понижат разходите за външно финансиране

Див като мустанг 10 предавки и блокаж на предните колела

Сигнал за бомба пред президентството

Два нови маневрени локомотива родно производство за столичното метро

Над 30 китайски туристи са загинали при автобусна катастрофа в  Северна Корея

Общопрактикуващите лекари готвят национален протест

Музиканти от БНР на протест за по-високо финансиране

Димитър Манолов, КТ Подкрепа: Бизнесът плаща по-малко данъци от работниците

Прокуратурата в Пловдив погна и забавачките, провериха детските градини в 68 общини

По разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив бяха извършени проверки за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в забавачките в 68 общини на територията на областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Проверките бяха извършени по реда на чл.145, ал.1 от Закона за съдебната власт и в изпълнение на чл.59, ал. 1 от ЗПУО (Закона за предучилищното и училищното образование).

При проверката е констатирано, че до месец март 2017 г. наредби по чл. 59, ал.1 от ЗПУО за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини не са били приети общо в 12 общини – Съединение, Садово и Първомай (регион Пловдив), Николаево и Опан (регион Стара Загора), Баните и Борино (регион Смолян), Ивайловград, Стамболово и Маджарово (регион Хасково), Момчилград и Черноочене (регион Кърджали).

Във всички общини на област Пазарджик са приети наредби по чл.59 ал.1 от ЗПУО. За отстраняване на бездействието са изготвени 10 предложения по чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт до кметовете и председателите на Общинските съвети в посочените по-горе общини.

В резултат на намесата на прокуратурата са утвърдени наредби по чл. 59 ал. 1 от ЗПУО в 4 общини – Момчилград, Черноочене, Борино и Съединение, като те са приети с решения на общинските съвети. Проекти за наредби по същия текст има в 5 общини – Николаево, Опан, Ивайловград, Стамболово и Маджарово, като те ще бъдат внесени за разглеждане в общинските съвети.

Предстои извършване на контролна проверка за предприетите действия от общините след констатациите на прокуратурата по приемането на наредби по чл. 59 ал.1 от ЗПУО. Крайният срок за приключването й е месец юни 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.