Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Прокуратурата в Пловдив погна и забавачките, провериха детските градини в 68 общини

По разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив бяха извършени проверки за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в забавачките в 68 общини на територията на областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Проверките бяха извършени по реда на чл.145, ал.1 от Закона за съдебната власт и в изпълнение на чл.59, ал. 1 от ЗПУО (Закона за предучилищното и училищното образование).

При проверката е констатирано, че до месец март 2017 г. наредби по чл. 59, ал.1 от ЗПУО за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини не са били приети общо в 12 общини – Съединение, Садово и Първомай (регион Пловдив), Николаево и Опан (регион Стара Загора), Баните и Борино (регион Смолян), Ивайловград, Стамболово и Маджарово (регион Хасково), Момчилград и Черноочене (регион Кърджали).

Във всички общини на област Пазарджик са приети наредби по чл.59 ал.1 от ЗПУО. За отстраняване на бездействието са изготвени 10 предложения по чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт до кметовете и председателите на Общинските съвети в посочените по-горе общини.

В резултат на намесата на прокуратурата са утвърдени наредби по чл. 59 ал. 1 от ЗПУО в 4 общини – Момчилград, Черноочене, Борино и Съединение, като те са приети с решения на общинските съвети. Проекти за наредби по същия текст има в 5 общини – Николаево, Опан, Ивайловград, Стамболово и Маджарово, като те ще бъдат внесени за разглеждане в общинските съвети.

Предстои извършване на контролна проверка за предприетите действия от общините след констатациите на прокуратурата по приемането на наредби по чл. 59 ал.1 от ЗПУО. Крайният срок за приключването й е месец юни 2017 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.