Прокуратурата в Северна Македония: Спекулация е информацията, че самолетът "Чесна" не е получил разрешение да кацне в Скопие

Кадър от БТВ

Прокуратурата в Северна Македония проверява всички версии за трагичния инцидент с разбилия се български самолет в планината Якубица, при който загина българско семейство.Телата и на четиримата на борда бяха открити след дъл га издирвателна операция в труднодостъпен район.

"Ще се предприемат действия по изясняване на фактите, за да се разбере причината за тежкия инцидент. Все още е много рано, тъй като трябва време доказателствата да бъдат събрани. Извършен е оглед на мястото", обясни пред БТВ говорителят на Главната прокуратура на Северна Македония Елизабета Недановска.

Тя определи като спекулация информацията в някои македонски медии, че самолетът е поискал разрешение да кацне на летището в Скопие, но не е получил такова. "Обвинението работи въз основа на конкретни доказателства. Без такива не можем да излезем с точна информация", допълни Недановска.

Метеорологичните условия са били много лоши и това не е позволило самолетът да бъде вдигнат от мястото на инцидента и пренесен в хангар за по-нататъшни действия по разследването.Предстои изясняване на самоличността на жертвите. Елизабета Недановска изрази съболезнования на близките на загиналите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа