Прокуратурата дава на съд бивш университетски преподавател

За " опит за принуда" и "осъществени действия" на полово удовлетворение с лице от същия пол

Под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура е приключено разследването, водено срещу юриста и бивш университетски преподавател Чавдар Стоянов. След събиране на необходимите доказателства Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу последния за извършени от него две престъпления - опит за принуда, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до шест години и осъществени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години, съобщиха от прокуратурата.

В края на 2015 г. пострадалият по първото от двете престъпления – Г.И., си търсел допълнителна работа, като чрез свой познат се свързал по телефона с подсъдимия Чавдар Стоянов, с когото се уговорили да се срещнат. От своя познат И. разбрал, че Стоянов иска да назначи човек за лична охрана. При срещата на двамата, състояла се в гр. София, Стоянов заявил на И., че е бисексуален, както и че работи като прокурор и едновременно като лектор в СУ „Св. Климент Охридски“. Изрично предупредил И., че последният не следва да закъснява за работа, защото в противен случай щял да бъде наказан с бой с камшик.

На следващия ден Стоянов и И. се видели отново в заведение в столичния кв. „Лозенец“, като след срещата им подсъдимият внезапно се опитал да хване бедрото на И., а впоследствие и да го прегърне. И. решил да не започва работа при Стоянов.

След като И. не се явил при Стоянов на предварително уговорената дата, последният му се обадил по телефона и му заявил, че за неявяването му следва да му се наложи наказание – бой с камшик. По-късно през същия ден подсъдимият изпратил и СМС на Г.И., че ще го набеди пред прокуратурата, че е извършил престъпление, че го е нападнал и ще има трима свидетели.

По идентичен на гореописания начин, през 2012 г. във връзка с пусната от подс. Стоянов обява, че същият си търси лице за лична охрана, с него се свързал свид. К.Л. При първоначалната среща между двамата подс. Стоянов заявил на Л., че е доктор по международно право и че работел за бивш главен прокурор.

Няколко дни по-късно двамата мъже се срещнали отново, като подсъдимият Стоянов настоял да отидат в апартамент. Там  накарал пострадалия Л. да направи петдесет лицеви опори, но преди това да се съблече гол до кръста. Тъй като свидетелят решил, че това е част от изпита за работа, започнал да прави лицевите опори. Подс. Стоянов му казал да си свали и панталона. Докато Л. правел лицевите опори, подсъдимият извадил камшик и с него започнал да нанася силни удари по голия гръб на пострадалия. Тъй като изпитвал силна болка, Л. почнал да моли подсъдимия да спре, но последният започнал да нанася по-силни удари. Междувременно подс. Стоянов започнал да мастурбира, продължавайки да удря пострадалия, докато удовлетворил половото си желание, уточняват от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право