Прокуратурата е внесла нови 4 тома доказателства срещу Иванчева (СНИМКИ)

Иванчева

Обвиняемата кметица на "Младост" и заместничката пак ще имат 3 дни да ги четат

Нови 4 тома с доказателства е внесла тази сутрин прокуратурата срещу обвинената за подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Това стана ясно в началото на заседанието на апелативния спецсъд, който разглежда като втора инстанция искането на държавното обвинение за отстраняването й от поста.

Както вече веднъж се възползваха от това си право, Иванчева и Петрова отново поискаха 3 дни да четат доказателствата. Те цитираха извадки от това, което са прочели до момента от записки, които са си водили. По думите им в СРС-тата имало заплахи срещу тях и се споменава определени политически фигури.

Съдът отложи заседанието за 7 юни и им разреши да се запознаят и с новите доказателства, като задържи прокуратурата, ако ще внася още допълнителни материали, да го направи до края на днешния ден.

Новите материали са СРС и ВДС, които сега са постъпили от службите и веднага са внесени, обясни прокурор Тихомир Стоев. В записаните разговори, които цитира Иванчева, са обсъждани определени политически фигури, но това са разговори между обвиняемите и те не показват зависимости, а са в общ контекст, обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право