Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на "Водното огледало" в Кърджали

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс – убийство , извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него, което се наказва с лишаване от свобода до три години, съобщиха от държавното обвинение.

До момента е установено, че на 18 декември 2018 г., в гр. Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, 27-годишна жена е родила дете. Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група, иззела биологичен материал от мястото. Полицейските служители започнали издирване на детето. Новороденото бебе е било открито мъртво, на 19 декември 2018 г., във водите на река Арда, в района на Водното огледало в гр. Кърджали.

По случая се извършват процесуално-следствени действия, свързани с часа на раждането, както и дали е детето било живородено и жизнеспособно, механизма и причината за настъпване на смъртта и др.

Коментари

Задължително поле