Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

Прокуратурата започна проверка за разпространение на наркотици в затвора

Във връзка с множество постъпили въпроси от журналисти  по повод телевизионен репортаж, който съдържа данни за нерегламентиран достъп до наркотични вещества в Бургаския затвор, Окръжна прокуратура – Бургас съобщава следното:
След самосезиране, на 01.08.2017г. Окръжна прокуратура –Бургас е постановила извършване на проверка с оглед цитираните в журналистическия материал данни, които сочат на лица, които са разпространявали наркотични вещества на територията на Бургаския затвор, като и на покровителстването им от страна на част от ръководството на Затвора. Проверката е възложена за изпълнение от служители на сектора, извън структурата на Затвора-Бургас, а именно Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието. Срокът за извършването на проверката е 30 дни. След анализ на събрания през този период материал Окръжна прокуратура – Бургас ще се произнесе по същество дали са налице данни за извършени престъпления от общ характер.
С оглед пълнота и обективност на извършваната проверка, Окръжна прокуратура – Бургас няма да коментира повече факти и версии до приключване на същата.
На второ място – във връзка с множество постъпили от журналисти въпроси по повод телевизионен репортаж, който съдържа данни за  некоректни действия, извършени от страна на наблюдаващия прокурор  по време на разследването на смъртта на Горан Горанов, която е настъпила в Бургаския затвор, Окръжна прокуратура –Бургас съобщава следното:
Досъдебното производство по случая е започнало на 25.03.2017г. с провеждане на първото действие по разследване, а именно – след съставяне на протокол за оглед на местопроизшествие. Същото се провежда срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 от НК – за това, че на горепосочената дата , в килия 228, намираща се в Бургаския затвор, по неустановен начин умишлено умъртвил лишения от свобода Горан Горанов от гр. Бургас.
Разследването се извършва с цел изясняване на причините за смъртта на Горанов. Към днешна дата няма привлечено обвиняемо лице. Срокът на разследване  е до 27.09.2017г.
На този етап от разследването са извършени множество следствени действия и са събрани значителен обем от доказателствени материали (7 тома). Извършени са огледи на тялото на починалия и спалното помещение, в което същият е бил настанен. Назначени  са три химични експертизи на биологични материали, които вече са изготвени. Извършени са разпити на множество свидетели (повече от 20). Голяма част от тях са лишени от свобода лица или задържани такива в Затвора гр.Бургас. Те са изложили известни им факти и обстоятелства, свързани с поведението на починалия по време на изтърпяване на наказанието му и неговата смърт, както и  действията на затворническата администрация. По делото са изискани и приобщени множество писмени и други доказателства.
Извършена е съдебно-медицинска експертиза, чието заключение е налично по делото. Назначена е и допълнителна съдебно-медицинска експертиза, като заключението по същата  не е изготвено. След извършването и на други допълнителни действия по разследването, ще бъде извършен анализ на доказателствата и преценка за необходимите действия  за правилното и законосъобразно приключване на разследването.
С оглед обективното и безпристрастно разследване по делото, Окръжна прокуратура – Бургас съобщава, че няма да коментира повече факти и версии до приключване на разследването и решаването на същото по същество.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Престъпниците . на . България . са . Вси4ки коийто са били във властта . от . … 1989 …. до ….. 2017 …. От президенти те , до най ниските етажи на властта …. Това са престъпниците коийто за .. 27 … години ограбиха България … Затворите във България са пълни със кокошкари , коийто се борят да оцилеят , благодарение на престъпниците коийто ограбиха .. за .. 27 .. години България … Сега место престъпниците да са по затворите , те са във властта и бизнеса .. капиталисти … За това ни е такова правосъдието .. на .. НАШИ ..престъпниците коийто ограбиха България .. и … ВАШИ .. бедния български народ …

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.