Прокуратурата за катастрофата край Вакарел: Колата няма повреди, приемаме, че водачката е виновна

Катастрофа с автобус на магистрала Тракия край Вакарел. Снимка: Цветан Томчев

Жената, шофирала лекия автомобил, който на магистралата край Вакарел, е имала регистрация за шофиране в нетрезво състояние в миналото. Това съобщиха на извънреден брифинг от Окръжна прокуратура София.

При инцидента в петък загинаха 6 човека, а . В памет на жертвите днешният ден е .

На 29-годишната плевенчанка е повдигнато обвинение за причиняване на ПТП, при което са пострадали повече от две лица.

"Справките в КАТ са показали, че и двамата водачи (на автомобила и на автобуса) имат провинения в миналото. Шофьорката на колата има тежко провинение от преди две години, свързано с употреба на алкохол. Водачът на автобуса е извършвал леки нарушения", казаха от държавното обвинение.

От изготвената експертиза е станало ясно, че леката кола, няма и технически повреди. С оглед на това водачката й е задържана и в понеделник прокуратурата ще иска съдът да й определи мярка за неотклонение. "След като няма повреда, приемаме, че катастрофата се дължи на действията на шофьора. Спътникът й е разпитан и е освободен", каза наблюдаващият прокурор по делото.

Той оповести номера на дежурен телефон - 0886882531, и призова гражданите, които са били свидетели на катастрофата и имат информация по случая, да я съобщят. "Това е телефон, който стои у мен по всяко време и може да ми се звъни денонощно", каза прокурорът.

 

Коментари

Задължително поле