Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Прокуратурата: Иванчева опитва да влияе на свидетелите по делото в администрацията на район „Младост“

Специализираната прокуратура поиска временно отстраняване от длъжност на кметицата на Младост Десислава Иванчева и на заместничката й Биляна Петрова. Според държавното обвинение те биха попречили на разследването по делото за това, че са взели подкуп от 70 000 евро от инвеститора Александър Ваклин.

Основен аргумент на обвинението е подписана от ареста заповед за отстраняване от длъжност на нейния заместник и свидетел по делото Румен Русев.

„Заповедта е издадена с всички нужни реквизити, посочено е правното основание, на което се издава и е подписана от Десислава Иванчева, която приема себе си като действащ кмет. Документът е с дата 21 май. Това е опит да се влияе на свидетелите по делото, които работят в администрацията на район „Младост“, заявиха от държавното обвинение.

В заповедта не са посочени никакви мотиви за отстраняване на Русев от поста.

От прокуратурата посочиха и че предстоят разпити на още свидетели, на които Иванчева може да повлияе, заемайки това служебно положение.

В началото на заседанието пред журналисти Иванчева заяви категорично, че не е управлявала район „Младост“ от ареста, а само направила кадрови рокади. Тя за пореден път заяви, че парите са подхвърлени. За срещата с Ваклин тя каза, че била по повод на това, че искал да изгради детска площадка. Пред магистратите кметицата на „Младост“ заяви, че целта на активното мероприятие е тя да бъде унищожена физически, психически и да бъде политически отстранена.

„Елен Герджиков отговори на Владимир Клисуров, че аз съм действащ кмет. Фандъкова също го потвърди. Аз съм човекът, който може да приеме или да отхвърли една оставка. Свършва ми платения отпуск и ще бъда отстранена, защото не мога да изпълнявам служебните си задължения. Това е политическа атака. За Русев отдавна съм казала, че не е желан от мен кмет. Държат ме изолирана, не мога да се свържа с роднините си. Това е репресия“, заяви пред спецсъда Иванчева.

Биляна Петрова каза, че в ареста Иванчева получила писмо от Елен Герджиков, в което се посочва, че се иска нейното становище като кмет. Поводът бил обсъждането на това кой да поеме общината – Румен Русев или Владимир Клисуров, който поиска да се оттегли изобщо от администрацията.

„Иванчева не знаеше какво да отговори и се допита до юристите на общината. Тя е действащ кмет“, заяви заместничката й. Петрова сподели през сълзи за ужасните условия в ареста. „По време на акцията помислих, че ме отвличат. Не мога да се лекувам, имам хронични заболявания. Дори когато ни извеждат навън, нас двете ни държат в клетка 9 на 4 и половина крачки. Като кучета. Дъщеря ми беше в спешна помощ и не знаех дали изобщо е жива. А сега искат да загубя работата си“, проплака пред магистратите Петрова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.