Прокуратурата иска постоянен арест за циганите, нападнали полицаи в Сливен

Районната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане пода стража“ спрямо четирима мъже, задържани за нападението над полицаи в ромския квартал "Надежда" миналия четвъртък. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са обвинени в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред. Според държавното обвинение действията на четиримата се отличават с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики.

Симеон Б. и Ангел Д. пък са извършили деянието при условията на опасен рецидив.

Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.

Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за днес следобед.

Коментари

Задължително поле