Прокуратурата иска постоянен арест за баба, насякла с брадва и нож съпруга си

Окръжната прокуратура във Велико Търново с постановление на наблюдаващ прокурор задържа за 72 часа жена, която извършила опит за убийство на съпруга си.Райна Н. от стражишкото село Лозен едва не убила съпруга си след като го нападнала и насякла с брадва и нож, докато спи.

Кървавата драма се разиграла около 1,30 часа в нощта срещу сряда в дома на възрастното семейство. В злополучната вечер Райна Н. се въоръжила и се нахвърлила върху дядо Никола, с който има дългогодишен брак. 73-годишната жена и 75-годишният и съпруг си легнали в постелята ,но час и половина след полунощ, старицата станала и грабнала хладното оръжие. Започнала да мушка с ножа спящия си съпруг. След това докопала брадва, размахала я и му нанесла удари по главата и тялото. Въпреки тежките рани старецът успял да изпълзи навън от къщата и започнал да стене. Съседи дочули виковете му за помощ, намерели го паднал в локва кръв и с дълбоки рани и се обадили на тел.112.Веднага дошла полиция и Спешна помощ. Мъжът бил незабавно откаран в областната болница във Велико Търново, където лекари се борят за живота му . Наложило се спешно да бъде опериран. Екип от медици на Първа хирургия начело със завеждащия на отделението д-р Божидар Ангелов до 5,30 часа обработвали раните на пострадалия. Освен травмите по главата, Никола Н. острието на ножа е засегнало и белите му дробове.

Възрастният пациент е в реанимация с опасност за живота .

Баба Райна бе настанена в психиатрията във Велико Търново за поставяне на диагноза.Причините за семейната трагедия се изясняват. Старицата е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 22 февруари в дома си на ул.”Осемнадесета” в Лозен направила опит умишлено да умъртви Никола Н., нанасяйки му удари с брадва в областта на главата и с нож в областта на гърдите. Тя ще отговаря за престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

"На този етап от материалите събрани по делото може да се направи обосновано предположение, че тя е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Налице е реална опасност същата да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Поради което прокуратурата ще внесе искане до Окръжния съд във Велико Търново за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на лицето", информираха от държавното обвинение в старата столица.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право