Прокуратурата иска постоянен арест за турския шофьор, смазал автобуса край Монтана

Снимка: БНР

Окръжната прокуратура в Монтана поиска постоянна мярка „задържане под стража” за 36 годишния Серкан Чакър, който в сряда блъсна с ТИР-а си и хвърли в дере автобус с пътници край Монтана. При жестоката катастрофа загина 21 годишна студентка, а осем мъже и жени бяха оставени на лечение в болницата в Монтана, трима от тях с тежки травми.

”Всички пострадали вече са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Част от тях са изписани. Добре са и 35 годишната жена,  която роди с операция след сблъсъка, и бебето й!”, заяви шефът на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана д-р Тони Тодоров.

В четвъртък съдът остави за 72 часа в килия задържания турски шофьор. Според предварителни данни той се е движел със 100 км в час при ограничение на скоростта от 60 км, на десен завой навлязъл в насрещното платно, а ремаркето на влекача му блъснало и изхвърлило от пътя автобуса с около 20 пътници.

„Разследването на катастрофата е сложно и  тежко. Погубеният човешки живот и многото пострадали изискват пълно изясняване на фактите и обстоятелствата, затова смятаме, че шофьорът трябва да остане в ареста, докато бъдат извършени всички необходими разпити и експертизи”, заявиха магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България