Прокуратурата, МВР и ДАНС за изборите: Наблюдават се определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора

Днес се е провело първото съвещание на Националното междуведомствено звено на прокуратурата, МВР и ДАНС за парламентарните избори, в което взели участие и от ЦИК, съобщиха от държавното обвинение.

Звеното действа от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.

"В рамките на правомощията си Междуведомственото звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите", увериха оттам.

На съвещанието били обсъдени въпроси, засягащи координиране дейността на формираните дежурни звена на ПРБ, МВР и ДАНС, с цел осигуряване пълното взаимодействие между институциите; организацията на работата и осъществяването на контрол за законосъобразност в деня на изборите и предходния на него и други важни въпроси имащи отношение към насрочените на 26 март 2017 г. избори за народни представители.

"Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора", обявиха от междуведомственото звено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право