Прокуратурата не изключва версия за умишлено причиняване на инцидента в Хитрино

Прокуратурата не изключва и версията за умишлено причиняване на тежкия инцидент в Хитрино.

"Назначените експертизи трябва да установят дали става дума за превишена скорост, или за техническа повреда", каза говорителят на главния прокурор Румяна Василева:

По думите й, все още няма водеща версия. "Не е изключена и версията за умишлено причиняване на този резултат. Изключително рано е и защото не се изключва нито една версия, затова ще се правят, ако трябва и шест допълнителни огледа", каза Василева пред БНР.

Завършил е разпитът на управителя на фирма "Булмаркет", която е собственик на дерайлиралата влакова композиция, предизвикала инцидента в село Хитрино, съобщиха от прокуратурата, без да уточняват подробности. Разпитани са и тримата машинисти, управлявали злополучната композиция.

Част от разпитите са били проведени пред съдия от заместник-окръжен прокурор. Следователи са иззели от локомотива измервателните устройства и тахо шайбата. Продължават огледите, включително и с помощта на дрон. Прокурори и следователи вече имат достъп до документацията, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му, информират още от прокуратурата.

Създадена е организация за изземане на документацията от седалището на дружеството в град Русе, както и от мястото на композирането на влака на гара Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България