Прокуратурата обвини зам.-кмета на Пловдив Димитър Кацарски в спекулации

Покуратурата обвини заместник-кмета на Пловдив по общинската собственост Димитър Кацарски в поднасяне на невярна информация и спекулативен опит за прехвърляне на отговорността относно бъдещето на местния зоокът край гребния канал. От държавното обвинение реагираха остро срещу изявление на Кацарски в местни медии, че в момента „тече разследване и до приключването му без разрешение от прокуратурата, не може да предприемем мерки по довършването на зоопарка“.

„Единственият факт, отговарящ на истината в изявленията на Димитър Кацарски, че е налице досъдебно производство за престъпления по служба, по което се провеждат активни действия по разследване. По това производство в качеството на обвиняеми са привлечени кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев и самият г-н Кацарски в качеството на заместник- кмет.

Предмет на обвиненията са допуснати груби нарушения на Закона за обществените поръчки при възлагането на изграждането на зоокът в Пловдив. Предстои повдигане на окончателни обвинения и внасяне на обвинителен акт в Окръжен съд-Пловдив.

Прокуратурата няма компетентност да разпорежда спиране на строителството на зоокъта, нито е издавала каквито и да е забрани за това. Завършването на обекта е в зависимост само от действията на общинското ръководство, стига те да са съобразени с изискванията на закона. Освен това строежът на зоокъта е спряно на 18 декември 2015 г. с акт за спиране на строителството, подписан от същия зам.-кмет на община Пловдив – Димитър Кацарски.

Поднасянето на невярна информация от обвиняемия заместник-кмет по никакъв начин не допринася за обективното информиране на гражданите на Пловдив и представлява спекулативен опит за прехвърляне на отговорността относно бъдещето на зоокъта в града“, се казва в официално прессъобщение на Прокуратурата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.