Прокуратурата обвини 60-годишния шофьор, карал автобус пиян

Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на 60-годишния шофьор, който вчера беше заловен пиян зад волана на автобус от градския транспорт, след като блъсна кола.

Мъжът с инициали А.Х. ще отговаря пред съда за това, че на 20.02.2019 г. в Асеновград е управлявал моторно превозно средство – автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“ - 2,08 на хиляда, след като преди е бил осъден, с влязла в сила присъда, за същото деяние /за управление на товарен автомобил/, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

До момента е установено, че на 20 февруари 2019 г., около 19 часа обвиняемият управлявал автобус, част от градския транспорт, като е причинил пътно-транспортно произшествие – ударил паркиран лек автомобил. Няма пострадали хора. Предстои да се уточняват нанесените материални щети на автомобила.

На място пристигнали полицейски служители и при тестване с техническо средство – „Алкотест Дрегер“ е установено, че водачът А.Х. е управлявал автобуса след употреба на алкохол – 2,08 на хиляда. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 22 февруари 2019 г., Района прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен А.Х., е от една до пет години „лишаване от свобода“, глоба от 500 до 1500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три месеца до три години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право