Прокуратурата обвинява 26 годишен мъж в подпалвачество

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 26-годишен мъж за палеж в село Горно Ботево. Мъжът е запалил сгради, като пожарът е представлявал опасност за живота на хора и е имало опасност да се разпространи върху други имоти.

За това престъпление законът  предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Повод за огнената вендета в старозагорското село е възникнал конфликт между два рода. Обвиняемият се прибрал в дома си и видял, че братята му са пострадали. Решил да си отмъсти. Източил в пластмасова туба бензин от моторната резачка и отишъл до жилище, собственост на жена от селото. В непосредствена близост до къщата се намирала стопанска постройка. Там мъжът изсипал от тубата бензина и запалил  постройката. В резултат на пожара е изгоряла стопанската постройка и намиращите се в нея животни. Пожарът се разпространил и обхванал и къщата, която също изгоряла.

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. В Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Разследването по делото продължава, като са разпитани свидетели и са назначени пожаротехническа експертиза и оценителна експертиза.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право