Прокуратурата повдигна обвинения на 19 преселници за размириците в Харманли

19 са общо лицата, на които е повдигнато обвинение. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по БНР.

„18 са по повод на разследването на Районна прокуратура – Харманли за хулиганство и на още едно лице е повдигнато обвинение, но от Специализираната прокуратура, освен за хулиганство и за опетняване на българския флаг“, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че няма информация за лице в бежанския лагер, което да принадлежи към радикална организация. „В прокуратурата все още не е получила официална информация, ако е налице от ДАНС“, обясни тя.

На въпрос дали прокуратурата се интересува от действието или бездействието на хората, които са отговаряли за управлението на лагера, от които е зависило изпращането на медицински лица там, Арнаудова уточни, че разследването на Районна прокуратура – Харманли е концентрирано върху хулиганските действия.

„Междувременно сме образували досъдебно производство и по сигналите за упражнено полицейско насилие и това са основните елементи на доказване. Нямаме информация за действия или бездействия на длъжностни лица, които да са провокирали или да са подпомогнали възникването на тези безредици“, допълни говорителят на главния прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България