Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор)

Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Проверката приключи за три дни

Проверката приключи в рамките на три дни. Оттук насетне следва образуване на наказателно производство за длъжностно престъпление. Ясно е, че предмет на разследването в този случай е директорът на дирекция “Техника” Пламен Костов.

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, часове след като стана ясно, че е приключила проверката на ДАНС за безпрецедентното спиране на програма “Хоризонт” за 5 часа на 13 септември.

Не е извършвана никаква профилактика на студийния комплекс на програма “Хоризонт” на БНР, сочат резултатите от проверката на ДАНС. Разследващите установили още, че не е имало технически проблем, който да налага прекъсване на излъчването.

Нямало проблем и при преноса на сигнал към апаратната и към НУРТС-България. Има данни, че техническият директор на БНР евентуално е извършил престъпление по служба със спирането на излъчването на “Хоризонт”.

Според резултатите от проверката, изцяло извън графика за профилактика, Пламен Костов е уведомил генералния директор за сериозен технически проблем, който налага профилактика на студиата на радиото. Той обаче не е уточнил, че говори за спиране на програмата в цялата страна.

Коментари

Задължително поле