Прокуратурата поема случая с изхвърленото новородено бебе в "Обеля"

Снимка: Архив

Прокуратурата поема случая с новороденото момиченце, изоставено зад блок в столичния ж.к. „Обеля“.

То беше намерено рано тази сутрин голо, на земята между две дървета, след като съседи го чули да плаче.

Прокурорите чакат ДНК експертиза да потвърди майчинството, след което ще повдигнат обвинение.

Междувременно бебето е настанено в Неонатологията на Специализирана болница за активно лечение по детски болести, състоянието му е стабилно.

„Нямаме притеснения за развитието му и няма опасност от усложнения, което е най-важното“, каза доц. Ралица Георгиева от болницата.

Днес никой не е потърсил новороденото.

Вчера обаче млада жена със следродилни симптоми е била приета във Втора градска болница. Впоследствие тя признала пред полицаите, че е изоставила детето си. Казва, че името ѝ е Цветанка, на 32 години е и живее в блока, зад който е намерено бебето. Има още две деца – на 5 и на 2 години, от двама бащи.

„До вчера тя отричаше и отказваше да признае каквото и да било, казваше само, че е получила кръвоизлив. Тя беше абсолютно адекватна, абсолютно съзнателно заблуждаваше, отричаше, не мога да кажа, че е била объркана. Аз лично три пъти направих опит да разговарям с нея“, каза д-р Мария Чорбева, зам.-директор по лечебната дейност на II МБАЛ – София.

„Ще бъде намерена семейна среда за бебето, ще се погрижим и за другите деца“, увери Денка Спирова от Агенция „Социално подпомагане“ – Връбница. Едното вече е при баща си.

bTV oткри бащата на по-малкото дете, който вероятно е и родител на новороденото.

„Можеше просто да ми каже, че е бременна, щяхме по-рано да предприемем някакви мерки. Ако беше вече много късно, както е станало, щяхме да си го отгледаме и него“, каза пред БТВ бащата на по-малкото дете, който вероятно е и родител на новороденото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право