Прокуратурата поиска арест на трима за катастрофата с мигранти на АМ "Тракия"

Окръжна прокуратура - Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица, съобщават от ведомството.

Фарук У., афганистански гражданин е привлечен като обвиняем за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат през страната с цел да набави за себе си или другиго имотна облага и за това, че е държал наркотични вещества без надлежно разрешително и за Апостол К., на 31 г., и Никола С., на 29 г., за подпомагане на чужди граждани да пребивават в страната с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага, като спрямо Апостол К. е повдигнато и обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие.

На 4 юни 2017 г., около 4 часа, на автомагистрала „Тракия“, край гр. Пазарджик, се е движел микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от 16-годишния Т.Д. На 97-я километър водачът изгубил управление на автомобила, при което е възникнало пътно-транспортно произшествие. При катастрофата са загинали девет чужди граждани, шофьорът на автомобила и осем чужди граждани са били ранени. По случая е започнало незабавно разследване за причините за пътно-транспортното произшествие. Установено е, че тримата обвиняеми са подпомогнали чужденците да преминат през страната. Обвиняемият Фарук У. е със статут на кандидат за бежанец, с постоянен адрес в гр. София. В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, разпознавания, изискват се информация и материали от чужди посолства и др.

Днес, 8 юни 2017 г., Окръжен съд - Пазарджик ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL.COМ

Коментари

Задължително поле